Track / 02 3VOOR12 Delft
SCROLL

Het project

3voor12 is een multimediaal platform voor popmuziek van de Nederlandse publieke omroep VPRO. 3voor12 heeft een uitgebreide website waarop onder meer interviews, albumrecensies en festivalverslagen verschijnen. Naast een landelijke redactie heeft 3voor12 verschillende lokale redacties, die gerund worden door vrijwilligers. In Delft was nog geen 3voor12 redactie en daarom miste de Delftse muzikanten de exposure die artiesten uit een Rotterdam of Den Haag bijvoorbeeld wel krijgen. Daarop besloot ik zelf een 3voor12 redactie op te richten.

Als oprichter van de Delft tak van VPRO's 3voor12 ben ik verantwoordelijk voor het inrichten van de redactie, het opzetten van samenwerkingen en het onder de aandacht brengen van de redactie. Daarnaast breng ik samen met de redactie potentiële artikelen in kaart. Ik geef tips voor festivals, schrijf updates van releases, schrijf recensies en houd interviews.

In 2020 was ik één van de initiatiefnemers om een 3voor12 lokaal online festival te organiseren, om de beginnende muzikanten in corona tijd een podium te bieden. De huisstijl voor dat festival verzorgde ik zelf en ook het live streamen via OBS Studio nam ik voor mijn rekening.

Categorie

Muziekredactie

Opdrachtgever

Eigen project

Tools

Photoshop
Illustrator
Premiere Pro
OBS Studio
Facebook ads
CMS

Methoden & Technieken

Contentplanning maken
Interviewen
Tekst- en eindredactie
Creatief schrijven
Social media marketing
Content creatie
Event Streamen
Leiding geven

Social media

Artikelen

Music Lab: Punk, door de ogen van een punk leek

Hoe een wandelende kerstboom met koudwatervrees de punk scene probeert te begrijpen
De 3voor12 Delft redactie kent twee punk kenners. Anna en Dieuwert, die speelden vanavond mee met Stumblin’ Home. Je wil toch verslag doen. Dus om belangenverstrengeling tegen te gaan, moest ik, de punk leek, eraan geloven.
Lees verder

Ouwehoeren tijdens het touren: Left Alive

Hoe een poppunkband uit Delft het startsein gaf voor de overwinning van Ajax op Tottenham Hotspur
Left Alive doet mee aan Ga Gek Voor Je Track. Een item in de Bende van van der Lende, waarbij beginnende artiesten opdrachten uitvoeren zodat hun track op 3FM gedraaid wordt. Op deze dinsdag 30 april, mag poppunkband Left Alive zich wagen aan de eerste opdracht.
Lees verder

Popronde Delft: Rondrennen om overal een glimp van op te vangen

Met 35 veelbelovende acts op 17 locaties, kun je dan alles zien? Wij probeerden het.
Op donderdag 19 september streek het Popronde circus weer neer in Delft. Traditiegetrouw was er voor iedereen weer voldoende keuze, maar moest er dus ook gekozen worden. Wij probeerden zoveel mogelijk te zien, maar bleven vaak toch nog wat langer hangen.
Lees verder

Marvin Dee Band brengt met 'Changes' een ode aan het speelplezier

Het album betekent een nieuw hoofdstuk voor de band, met nieuwe bandleden en een hoop nieuwe samenwerkingen.
Het is vol in de kleine zaal van Het Paard als we aan komen, het moge duidelijk zijn: Marvin Dee Band heeft al een aardige fan schare. Allen zijn ze gekomen, wij ook, om het nieuwe album Changes live te mogen beluisteren. Het album is het begin van een nieuw hoofdstuk.
Lees verder

Festival Aangeschoten Wild maakt belofte weer waar

Een gezellige middag, waar de voetjes van de vloer gingen bij de muziek van Kita Menari, TAPE TOY en Nieuwegrond.
Op een zomers Lijm en Cultuur kwam de 11de editie van Festival Aangeschoten Wild (FAW) langzaam op gang. Maar toen het eenmaal aan was, was het ook echt aan. De bands van de toekomst waren vertrouwd op het podium en zetten moeiteloos het publiek naar hun hand. De voetjes gingen van de vloer!
Lees verder

3voor12 Lokaal Online Festival